Kumaha Ngeureunkeun Janten Loner (Sareng Tanda Peringatan Sareng Conto)

Kumaha Ngeureunkeun Janten Loner (Sareng Tanda Peringatan Sareng Conto)
Matthew Goodman

Daptar eusi

Naha kecap "recluse", atawa "nyorangan" kadenge akrab lamun jalma ngajelaskeun anjeun?

Abdi resep méakkeun waktu sorangan maén vidéo kaulinan atawa ngurus pepelakan abdi, jadi abdi ngartos parasaan teu "hirup cukup" (jeung malah meureun leungit kaluar dina kahirupan sabab kuring cicing di imah teuing).

Leuwih taun, abdi geus diajar strategi pikeun nyegah robah jadi pertapa.

Urang, manusa, mahluk sosial jeung urang diharepkeun berinteraksi sareng batur, boh di tempat gawe atawa di lingkungan sosial. Tapi, hanjakalna, masarakat kadang bisa nyieun urang ngarasa kawas pasak pasagi dina liang buleud - euweuh urusan sabaraha teuas anjeun nyobian, Anjeun ngan teu bisa pas.

Anjeun bisa jadi tungtungna mikir yén anjeun teu boga nanaon metot pikeun ngomong di sabudeureun batur, sarta ieu bisa jadi hésé pisan nyieun babaturan.

Dina artikel ieu, urang bade ngabahas mungkin alesan naha anjeun bisa jadi isin jauh ti batur jeung ngarasa leuwih nyaman. ner

Sanaos aya mangpaatna pikeun waktos sepi, teu gaduh pilihan ningali babaturan tiasa ngalamun.

Tempo_ogé: Naon anu kudu dilakukeun upami anjeun nyéépkeun waktos sareng réréncangan

Anjeun panginten tiasa naroskeun kumaha carana kaluar langkung seueur nalika anjeun resep cicing di bumi, tapi intina, kusabab masalah sapertos robih padamelan, kolot, sareng bahkan apatis, urang kedah kerja langkung keras dina sosial saatos umur tilu puluhan.

Untungna, sanajan anjeun sacara alami introvert, aya léngkah anu anjeun tiasa lakukeunpendak sareng jalma-jalma anu pikaresepeun, milari réréncangan énggal, senang-senang, sareng berpotensi mendakan batur anu anjeun tiasa cocog sareng dipikaresep ku anjeun.

Janten langkung reclusive kalayan umur

Mung anjeun langkung ngora sigana sigana gampang. Jaman harita anjeun sigana langkung gaul, energetik, sareng getol pendak sareng jalma énggal. Tapi, hanjakalna, butuh waktu jeung usaha leuwih pikeun nyieun babaturan anyar nalika geus dewasa.

Ulikan panganyarna ti Universitas Kansas ngalaporkeun yén pikeun dua jalma ngarasa kawas babaturan, maranéhna kudu méakkeun sahenteuna salapan puluh jam babarengan.[]

Tapi, sanajan bisa jadi leuwih hese nyieun babaturan mun anjeun beuki kolot, papanggih jalma anyar bisa jadi pangalaman deeply rewarding.

Janten gaul nalika anjeun ngora asup akal tina sudut pandang évolusionér - éta ngabantosan anjeun ngajalin silaturahim sareng berpotensi mendakan pasangan hirup. Ku kituna, sanajan anjeun alami introvert, dina rumaja jeung dua puluhan, éta normal méakkeun unggal Jumaah jeung Saptu peuting kaluar jeung grup jalma.

Tempo_ogé: Kumaha Janten Langkung Rentan (sareng Naha Éta Hésé)

Tapi anjeun geus dewasa, anjeun bisa nempo yén anjeun leuwih resep peuting di imah tanpa rencana sosial nanaon.

Malah, malah extroverts ngalaporkeun fenomena ieu maturation intrinsik . Éta ngan ukur hartosna yén anjeun janten langkung stabil sacara émosional nalika anjeun sepuh sareng anjeun henteu peryogi seueur pikagumbiraeun pikeun ngaraosan eusi sapertos biasa.

Panalungtikan malah nunjukkeun yén urangkapribadian henteu tetep sakumaha anu urang yakinkeun.[] Nalika urang sepuh, prioritas urang robih sareng urang dewasa, sering kusabab tanggung jawab naékna di tempat damel atanapi di bumi.

Nanging, janten langkung kolot sanés hartosna anjeun kedah janten sapinuhna - éta masih séhat sareng penting pikeun damel sareng wengi babaturan.

Rujukan<7,>
    Smith. J. B. (2010). Hubungan Sosial sareng Risk Mortalitas: A Review Meta-analytic. Kedokteran PLoS, 27; 7(7)
  1. Srivastava, S., John, O., Gosling, S., Potter, J. (2003). Ngembangkeun Kapribadian dina Dewasa Awal sareng Pertengahan: Atur Kawas Gips atanapi Robah Persisten? Jurnal Kapribadian jeung Psikologi Sosial. 84. Pp1041-53.
  2. Aula, J. (2018). Sabaraha jam nu diperlukeun pikeun nyieun babaturan? Jurnal Hubungan Sosial sareng Pribadi, 36 (4) .
  3. Curtis, R. C., Miller, K. (1986). Percanten anu sanés resep atanapi henteu resep ka anjeun: Paripolah anu ngajantenkeun kapercayaan. Journal of Personality and Social Psychology, 52 (2) , Pp284-290.

>pikeun jadi leuwih sosial.

Tempo pituduh lengkep urang ngeunaan kumaha carana jadi leuwih sosial.

Di handap ieu sababaraha tungtunan pikeun jadi leuwih sosial:

1. Nyetél gol sosial

Ngan hayang jadi leuwih sosial teu cukup. Anjeun kedah ngajalankeun parobahan ku netepkeun tujuan sosial anu jelas sareng parameter anu anjeun tiasa jalankeun.

Misalna, tujuan anjeun tiasa langkung seueur sareng ngobrol sareng jalma; léngkah anu anjeun lakukeun pikeun ngahontal tujuan ieu kedah dumasar kana jinis sambungan anu anjeun hoyong lakukeun.

Pikirkeun jinis jalma naon anu anjeun hoyong tepang - naha éta tujuan silaturahim, atanapi tujuan bisnis? Sakali anjeun ngartos ieu, dasarkeun kagiatan anu anjeun lakukeun di sabudeureun éta.

2. Fokus kana naon anu anjeun resep ngeunaan naon anu anjeun kedah laksanakeun

Pikirkeun unsur-unsur sosial anu anjeun pikahoyong; Panginten éta nyobian hal-hal énggal, ningali pilem énggal, tuang tuangeun anu teu acan kantos anjeun pikahoyong, dandan, atanapi ngadangukeun carita lucu babaturan anjeun.

Fokus kana bagian positip ngeunaan janten sosial bakal ngabantosan anjeun ngagampangkeun kahariwang anu anjeun pikahoyong ngeunaan kaluar.

3. Mimitian leutik

Ulah ngan ukur luncat dina sirah heula - upami anjeun hoyong ngadamel parobihan anu langgeng dina kaahlian sosial anjeun, anjeun kedah ngamimitian ku ngartos naon anu cocog pikeun anjeun.

Lebarkeun zona kanyamanan anjeun sakedik-sakedik, contona, upami anjeun biasa nyéépkeun waktos sareng hiji atanapi dua réréncangan anu caket, teras angkat ka hiji.Lengkah satuluyna ku nyarankeun yén waktu saterusna maranéhanana mawa babarengan batur nu teu nyaho.

4. Setel wates waktu sareng ganjaran ka diri anjeun

Ngadegkeun wates waktu mangrupikeun cara anu saé pikeun ngajaga diri anjeun tina kareueus teuing. Anjeun nuju netepkeun titik akhir pikeun kabiasaan pertapa anjeun sareng nyiapkeun mental diri pikeun kaluar ti bumi.

Upami anjeun tiasa nyumponan wates waktu anjeun, hadiahkeun diri anjeun ku hal anu biasana anjeun pikaresep nalika anjeun kaluar. Panginten éta saderhana sapertos mesen dessert atanapi ngagaleuh nyalira barang-barang anu anjeun hoyongkeun bari; nyogok diri ku ganjaran anu berharga pikeun anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun ningkatkeun motivasi anjeun pikeun sosialisasi.

5. Eunteung jalma gaul

Lamun hayang eupan balik positif jeung motivasi ti silaturahim anyar, mangka anjeun bisa jadi kudu nyobaan cara anyar komunikasi jeung jalma séjén.

Candak pangaruh tina kukupu sosial nu anjeun kenal jeung eunteung basa awak jeung mannerisms maranéhanana:

  • Proyekskeun sora anjeun kalawan percaya diri ambéh jalma teu kudu bajoang pikeun ngarti anjeun bisa jadi alus jeung nyieun kontak panon nu hade.
  • Smile.
  • Smile.
  • Dina paguneman jeung jalma anyar, tanyakeun ka manéhna, jeung déngékeun sacara aktif.
  • Tanyakeun pertanyaan-pertanyaan kabuka nu ngahudangkeun paguneman.
  • Tanyakeun naséhat ka jalma séjén – éta bakal ngajadikeun maranéhna ngarasa hargana jeung penting.

Diusaha anjeun pikeun kaluar deui mun anjeun Cicing-di, Anjeun bisa aya bewara nu nuju perasaan bit leuwih lemes ti biasa. Penting pikeun mariksa diri sacara rutin sareng, upami diperyogikeun, "ngeusian deui" saatos acara sosial.

Panginten tiasa jalan-jalan solo atanapi ngadangukeun musik - ngurus kabutuhan pribadi anjeun hartosna anjeun bakal gaduh énergi sareng motivasi pikeun hadir nalika anjeun resep gaul sabab anjeun ngalakukeun éta tina tempat anu leres sareng saha anjeun.

6. Pikir positip ngeunaan diri anjeun

Ningali diri anjeun dina lampu anu positip tiasa nyababkeun anjeun janten nubuat anu minuhan diri; lamun yakin yén jalma séjén kawas anjeun, mangka anjeun bakal meta dina cara nu bakal ngakibatkeun eta jadi kanyataan.

Malah, ulikan ti taun 1980-an némbongkeun yén lamun jalma yakin yén maranéhna resep, maranéhna condong babagi leuwih loba ngeunaan dirina, teu satuju, sarta mibanda sikep leuwih positif sakabéhna.[]

Sugan coba practicing affirmations positif saméméh acara sosial pikeun meunangkeun diri dina pigura katuhu pikiran pikeun papanggih jalma anyar.

7. Jadi proaktif

Emut kana paribasa "euweuh usaha, euweuh nu meunang"? Tong ngadagoan silaturahim datang ka anjeun - hal anu penting pikeun nempatkeun diri kaluar aya ku kituna anjeun bisa nepungan batur anyar.

Ngagabung klub lokal kayaning ngajalankeun atawa Ngabuburit grup bisa jadi lengkah positif nuju forging silaturahim. Ieu tiasa utamana rewarding sabab meunang kalibet dinahal anu anjeun pikaresep, kitu ogé papanggih jalma anyar.

Tingali pituduh kami ngeunaan kumaha carana manggihan kawas-pikiran.

8. Tanyakeun

Upami anjeun hoyong silaturahmi, tanyakeun ka jalma-jalma ngeunaan dirina, sareng dengekeun résponna sacara aktip.

Tunjukkeun ngaliwatan basa awak sareng ekspresi wajah anjeun yén anjeun nguping naon anu diomongkeunana - ieu bakal ngabantosan ngarecah halangan awal pikeun silaturahim anyar.

Tingali pituduh kami ngeunaan cara ngadamel paguneman anu pikaresepeun.

9. Ajak babaturan poténsial pikeun ngalakukeun hiji hal sareng anjeun

Upami anjeun mimiti ngaklik sareng batur di padamelan atanapi di kelas, tanyakeun upami aranjeunna hoyong ngalakukeun hal di luar lingkungan dimana anjeun kenal. Anjeun mimitina bisa sieun tampikan, tapi teu nyokot léngkah ieu bisa hartosna yén silaturahim teu kungsi dibéré kasempetan pikeun flourish.

10. Ngawangun konéksi anyar anjeun

Sawaktos anjeun gaduh hiji atanapi dua réréncangan énggal, maka anjeun ngagaduhan dasar anu saé pikeun dianggo. Gaduh babaturan ngagampangkeun anu anyar - anjeun langkung dipikaresep diondang kana acara sosial atanapi dibarengan ka tempat anu anjeun hoyong angkat.

11. Atur ekspektasi Anjeun

Bisa jadi pikabitaeun pikeun ngaharepkeun loba ti babaturan deukeut anyar, tapi leuwih realistis jeung cageur mun boga rupa-rupa babaturan ti lingkungan nu beda.

Oge, ulah nyokot eta pribadi lamun jalma teu salawasna receptive kana usaha anjeun; aranjeunna nuju dipikaresep teu sadar nyobiannampik anjeun, janten ulah ngantep éta ngahalangan anjeun nyobian deui.

Anjeun ogé tiasa mendakan tulisan ieu ngeunaan ngajantenkeun babaturan caket.

Tanda-tanda janten petapa

Tinggal di bumi saé pikeun nyambung deui sareng diri anjeun; kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngaduruk kaluar socially, jadi bisa jadi cara ngecas batré Anjeun. Tapi, upami anjeun ngahindarkeun pesen téks, mimiti ngarasa rada handap, atanapi Netflix naroskeun ka anjeun naha anjeun masih nonton tayangan ulang séri ti taun nineties, maka sigana waktosna pikeun mertimbangkeun naha anjeun janten recluse.

Panalungtikan parantos nunjukkeun yén sosial penting pikeun kaséhatan méntal anjeun.[] Di handap ieu mangrupikeun tanda-tanda yén anjeun bakal kaluar tina

: <3. 0>Kahariwang sosial tiasa ngajantenkeun cicing di bumi janten pilihan anu langkung pikaresepeun, tapi jalma-jalma mangrupikeun sato sosial, ku kituna période ngasingkeun anu lami tiasa nyababkeun pikiran saraf anjeun.

2. Babaturan anjeun henteu nelepon atanapi sms deui

Lamun anjeun terus-terusan nyarios henteu kana unggal uleman, maka pasti jalma-jalma antukna bakal eureun nanya. Anjeun teu dipiharep bakal ngancurkeun sagala hal anu anjeun lakukeun pikeun ngabales batur, tapi penting pikeun ngajaga silaturahim ku usaha.

Tingali pituduh kami ngeunaan naon anu kudu dilakukeun upami anjeun teu gaduh réréncangan.

3. Anjeun geus jadi leuwih kagok di publik

Lamun geus lila saprak anjeun ventured ka dunya luar, mangka anjeun bisa manggihanyén anjeun geus leungit kamampuhan pikeun jadi sosial. Anjeun bisa jadi merhatikeun yén anjeun ngarasa leuwih teu nyaman jeung rugi mun ngomong ka jalma séjén.

Tingali pituduh kami ngeunaan cara eureun jadi kagok.

4. Pakéan "nyata" mangrupikeun jaman baheula

Upami baju sapopoé anjeun henteu langkung seueur piyama sareng alat olahraga, maka éta waktosna pikeun nganggap kaluar ti bumi. Teu aya anu lepat nganggo baju anu nyaman, tapi éta mangrupikeun dorongan kapercayaan anu hébat pikeun ngagemkeun anu saé sareng angkat ka tempat anu bakal aya jalma sanés.

5. Anjeun geus ngarasa down

Bisa jadi hese ngajelaskeun persis kumaha anjeun ngarasa saluareun "bleh", tapi kecap kawilang undeskriptif ieu universal dipikawanoh salaku parasaan katiisan, boredom, sarta kurangna kreativitas atawa spark. Ngalaksanakeun paguneman sareng jalma sanés saleresna ngabutuhkeun anjeun pikeun ngalirkeun jus kreatif anjeun. Janten, sanaos anjeun tiasa ngahibur diri ti bumi nyalira, penting pikeun milari hubungan manusa anu nyata.

6. Anjeun teu gaduh carita ngeunaan pangalaman anjeun sorangan

Mun sagala nu bisa Anjeun omongkeun nyaeta hal nu nempo dina TV, atawa maca dina buku, mangka anjeun bisa jadi dina resiko hirup vicariously. Penting pikeun nyiptakeun pangalaman hirup anjeun nyalira, janten waktosna pikeun ngarobih kabiasaan anjeun.

7. Masalah anjeun mimiti karasaeun janten pusat jagat raya

Beuki lila anjeun nyéépkeun waktossorangan, beuki hésé janten ningali hal tina sudut pandang jalma séjén. Janten sosial ngamungkinkeun urang ngadangu sareng ningali hal-hal tina sudut pandang anu sanés sareng ngabantosan urang pikeun ngembangkeun sudut pandang luar kana pangalaman urang sorangan.

8. Anjeun kaleungitan aspék kapribadian anjeun

Kaahlian sosial anjeun tiasa sangsara upami anjeun parantos lami henteu dianggo, sareng rasa humor anjeun sareng saha anjeun di sabudeureun jalma sanés mangrupikeun bagian anu ageung. Anjeun tiasa kaleungitan kapercayaan sareng hubungan alami sareng réréncangan nalika anjeun henteu rutin kalibet sacara sosial sareng aranjeunna.

9. Anjeun mimiti ngarasa depresi

Manusa dimaksudkeun pikeun sosial, jadi kurangna interaksi sosial ngabalukarkeun gejala depressive di loba jalma. Upami ieu mangrupikeun hal anu anjeun mimiti ngalaman, maka éta waktosna pikeun ngajadwalkeun sababaraha acara sosial.

Tingali pituduh kami ngeunaan cara ngadamel réréncangan nalika gaduh déprési.

Tempat-tempat pikeun kaluar ti bumi

Upami kahariwang sosial mangrupikeun hal anu anjeun bajoang, éta tiasa sesah pikeun nolak mamingan dipan sareng selop anjeun. Nanging, penting pisan pikeun status hubungan sareng kaséhatan méntal anjeun pikeun ngingetkeun diri yén anjeun leres-leres resep ka réréncangan anjeun, sareng anjeun malah tiasa senang-senang upami anjeun kaluar sareng aranjeunna.

Di handap ieu mangrupikeun tempat-tempat anu berpotensi anjeun tiasa nyambungkeun deui sareng diri sosial anjeun:

Latihan

Kelas latihan, henteu paduli tingkat kabugaran anjeun, tiasa.jadi cara alus teuing papanggih jalma anyar. Bisa jadi spinning, seni bela diri, sirkuit, atawa yoga - pangalaman babarengan jeung tujuan pikeun jadi fit jeung cageur bisa nyieun beungkeutan jeung batur nalika anjeun ngarojong unggal lianna pikeun ngahontal tujuan anjeun.

Kelas soré

Kelas-fokus kabugaran bisa jadi teu keur dulur, utamana lamun aranjeunna gaduh watesan fisik, tapi euweuh urusan dimana anjeun cicing, biasana aya rupa-rupa kelas sadia.

Kelas seni, klub buku, kelas masak, sareng grup ngicipan anggur, mangrupikeun conto kagiatan sonten anu tiasa ngajantenkeun anjeun kaluar ti bumi.

Pariksa situs universitas atanapi komunitas komunitas lokal anjeun pikeun ningali naha aranjeunna nawiskeun naon waé anu anjeun pikahoyong. Situs wéb sapertos Groupon sareng LivingSocial ogé mangrupikeun cara anu saé pikeun milari kelas sareng tawaran di daérah anjeun.

Relawan

Nyobian hal-hal anu énggal, sapertos sukarela dina tujuan anu anjeun yakinkeun, sanés ngan ukur ngamotivasi anjeun kaluar ti bumi, tapi éta ogé cara anu hadé pikeun pendak sareng jalma anu sistem kapercayaan anu sami sareng diri anjeun. Naon deui, volunteering bakal mere Anjeun nu "ngarasa-alus-faktor" nu loba jalma ngabutuhkeun pisan sanggeus periode berkepanjangan waktu ku sorangan.

Aplikasi bobogohan

Aplikasi bobogohan mangrupikeun alat anu kapaké upami anjeun parantos ngaraos kasepian pikeun interaksi sosial atanapi kemitraan.

Ieu sanés ngan ukur cara pikeun ngadorong diri anjeun kaluar ti bumi, tapi ogé kasempetan pikeun




Matthew Goodman
Matthew Goodman
Jeremy Cruz mangrupakeun enthusiast komunikasi sarta ahli basa dedicated ka nulungan individu ngamekarkeun kaahlian conversational maranéhanana sarta ngaronjatkeun kapercayaan maranéhna pikeun éféktif komunikasi sareng saha. Kalayan latar dina linguistik sareng gairah pikeun budaya anu béda, Jeremy ngagabungkeun pangaweruh sareng pangalamanana pikeun masihan tip praktis, strategi, sareng sumber daya ngalangkungan blog na anu dikenal sacara lega. Kalayan nada anu ramah sareng relatable, tulisan Jeremy tujuanana pikeun nguatkeun pamiarsa pikeun ngatasi kahariwang sosial, ngawangun sambungan, sareng ngantepkeun kesan anu langgeng ngaliwatan paguneman anu mangaruhan. Naha éta nganapigasi setélan profésional, rapat sosial, atanapi interaksi sapopoé, Jeremy yakin yén sadayana gaduh poténsi pikeun muka konci kamampuan komunikasina. Ngaliwatan gaya tulisan anu pikaresepeun sareng naséhat anu tiasa dilaksanakeun, Jeremy nungtun pamiarsana pikeun janten komunikator percaya diri sareng ngucapkeun, ngabina hubungan anu bermakna dina kahirupan pribadi sareng profésional.